2022. aug 03.

Asztali számítógépes tippek és tanácsok, amelyeket bárki használhat

írta: JozsFm
Asztali számítógépes tippek és tanácsok, amelyeket bárki használhat

Asztali számítógépes tippek és tanácsok, amelyeket bárki használhat

 

Nem mindig könnyű asztali számítógépet találni, különösen, ha speciális igényei vannak. Ez egy nagy összegű vásárlás, amely megfelelő megfontoltságot igényel, hogy biztosítsa, hogy az otthoni vagy üzleti igényeinek megfelelő számítógépet hozza haza. Ne feledje ezeket a tippeket, amikor új asztali számítógépet vásárol, hogy biztosítsa a legjobb eredményt.

Bár egy asztali számítógép nem biztosítja azt a hordozhatóságot, mint egy laptop, mégis nagyobb teljesítményt nyújt. Annak érdekében, hogy folyamatosan a legtöbbet hozhassa ki asztali számítógépéből, tartsa naprakészen az alkatrészeket. Ahogy új és gyorsabb RAM-ok és processzorok jelennek meg, frissítse asztali számítógépét. Így asztali számítógépe mindig jobb teljesítményt fog nyújtani, mint egy laptop.

Mindig legyen vírusirtó az asztali számítógépén. Győződjön meg róla, hogy ez a védelmi program blokkolja a vírusokat. Ezek a vírusok nagyon lelassíthatják az asztali számítógépét, és veszélybe sodorják a magánjellegű információk megosztását. Rengeteg olyan program van, amely ezeket ütemezetten átvizsgálja és javítja, és sok új asztali számítógép rendelkezik ezzel a szoftverrel.

Nézze meg, mit tartalmaz az asztali számítógép karbantartása. Ellenőrizze, hogy lesz-e helyszíni szerviz, vagy olyan technikus, aki a garancia időtartama alatt a helyszínre érkezik, hogy elvégezze a javításokat. Tudja meg, hogy mit kap, ha a helyszíni szerviz nem áll rendelkezésre, és azt is, hogy mennyi ideig. Ellenőrizze, hogy a gépét egy helyi szervizközpontban is lehet-e szervizelni. Nézze meg a csere, javítás időkereteit is, illetve azt, hogy kap-e kölcsön számítógépet arra az esetre, ha az időkeret nem elfogadható.

Vegyen elő egy mérőszalagot, és határozza meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésére az új számítógép számára. A számítógépek gyártmánytól és modelltől függően különböző méretűek. Egyesek nagyon kicsik, mások pedig sok függőleges funkcióval rendelkeznek. Legyen tisztában azzal, hogy mi fér el.

Ha sok zenét vagy videót tervez tárolni, győződjön meg róla, hogy olyan merevlemezt vásárol, amely fedezi az igényeit. Általánosságban elmondható, hogy minél több merevlemezterületet tud szerezni, annál jobban jár. Kivéve, ha csak e-maileket ír és az interneten szörfözik az asztali számítógépén. Szüksége van a tárhelyre, különösen akkor, ha videókat készít.

Először döntse el, mire fogja használni az asztali számítógépet. Sokan vesznek olyan képességekhez feljavított számítógépet, amelyet nem is fognak használni. A személyes érdeklődési körének és a számítógép tervezett felhasználási módjainak segíteniük kell annak eldöntésében, hogy milyen specifikációkat kell tartalmaznia az új gépnek.

Ha sok programot szeretne egyszerre futtatni, akkor legalább 4 GB RAM-ra lesz szüksége. Ha csak egyszerű feladatokat szeretne elvégezni, akkor 4 GB-nál kevesebb is elég lesz. Szeretne videojátékokkal játszani? Keress 10 GB-ot vagy annál nagyobbat, hogy a játékok ne legyenek késleltetve és nehezen játszhatóak.

Amikor új asztali számítógépet keres, azzal a gondolattal induljon el, hogy a vásárlás során a lehető legtöbbet vegye figyelembe az Ön egyedi igényei alapján. Az asztali számítógépek rengeteg formában, méretben, valamint feldolgozási sebességben és képességben léteznek. Hatalmas a választék, ezért fontos, hogy megnézze a munkafolyamatokat, hogy a legjobb választást hozza meg az Ön alapján. Ne hagyja magát becsapni egy drágább elemmel, mint amire szüksége van.

Ne felejtse el figyelembe venni a használt számítógépeket vásárláskor. Ezeket gyakran közvetlenül a jelenlegi tulajdonostól vásárolják meg, nem pedig egy üzletben. Megtalálhatja őket az apróhirdetési oldalakon, és lopott áron lehet őket megvásárolni. Ha nincs szüksége a legújabb, legjobb gépre, ez egy megfizethető alternatíva.

A vásárláskor tájékozódjon arról, hogy van-e lehetősége frissíteni az új szerzeményt. Gyakran előfordul, hogy az eladóval való megbízás költségei sokkal alacsonyabbak lesznek, mintha külön vásárolná meg az alkatrészt, és egy másik harmadik fél végezné el a frissítést.
Tudja meg, hogy a kívánt asztali számítógép rendelkezik-e a programokkal. Tudnia kell, hogy mik azok. Tudnia kell, hogy van-e benne szövegszerkesztő vagy táblázatkezelő program, amelyet használni fog. Ez sokak számára fontos a munkájukhoz. Azt is tudd meg, hogy a mellékelt szoftverek teljes verziók vagy demók. A demók 30 vagy 90 nap után lejárnak, ami miatt a teljes verziókat magának kell megvásárolnia.

Ha olyan számítógépet vásárol, amellyel jó minőségű videókat kíván nézni, győződjön meg arról, hogy a rendszer hátulján van-e HDMI-kimeneti port. Így egyenesen egy nagyfelbontású televízióhoz csatlakoztathatja. Még ha csak YouTube-videókat tervez is nézni, a HDMI-port azt jelzi, hogy a számítógép készen áll a videolejátszásra.

Várjon a megfelelő időpontig az asztali számítógép vásárlásával. Valószínűleg már tudja, mikor vannak a nagy éves leárazások, ezért okos dolog megvárni addig a vásárlással, ha teheti. Belerúgsz magadba, ha azt látod, hogy az éppen megvásárolt számítógéped több száz dollárral maradt eladó, ezért igyekezz kivárni az akciókat.

Ha nincs sok pénze, amit új asztali számítógépbe fektethetne, érdemes elgondolkodnia azon, hogy felújított számítógépet vásároljon. Sokszor ezek a számítógépek rendelkeznek mindazzal, amit egy új számítógépben is megkapna. Az egyetlen különbség az, hogy ez egy régebbi változat lehet.

Ne feledje, hogy az asztali számítógép kifejezés mind a lapos asztali számítógépekre, mind a toronyházakra vonatkozik. Tudja, hogy hová kívánja elhelyezni a számítógépet, miután megvásárolta. Mérje meg, hogy biztosan van-e elég hely, és ellenőrizze, hogy elbírja-e az adott súlyt. A teljes méretű tornyok könnyen elérhetik a valamivel 20 hüvelyk alatti magasságot és hosszúságot, és 15 fontot vagy még többet nyomnak.

A számítógépen lévő portok nagyon zavaróak lehetnek, ezért segíthet, ha felcímkézi őket, amint sikeresen beállította. Használjon kis szalagdarabokat a "nyomtató" és más portok azonosítására, hogy ezután ne kelljen találgatásokat játszania. Sok port ugyanúgy néz ki, de különböző célokat szolgál, így a címkézésükkel elkerülheti a zavart.

Mint láthatja, sokféle dolgot kell figyelembe vennie, amikor asztali számítógépet választ. Ha figyelmen kívül hagy néhányat ezek közül a szempontok közül, akkor a végén olyan számítógéphez juthat, amely nem elégíti ki az igényeit. Kövesse a fenti tippeket, és használja fel az információkat, hogy megtalálja az Ön számára tökéletes számítógépet.

szerkeszthető kölcsönszerződés, házassági vagyonjogi szerződés, haszonélvezeti jog számítása, ingatlan ajándékozási szerződés haszonélvezeti joggal, ingatlanos ügyvéd, lakás adásvételi szerződés, ajándékozási szerződés díja, végrendelet készítése, adásvételi szerződés ügyvédi díja

 

1. szerkeszthető kölcsönszerződés

2. házassági vagyonjogi szerződés

3. haszonélvezeti jog számítása

4. ingatlan ajándékozási szerződés haszonélvezeti joggal

5. ingatlanos ügyvéd

6. lakás adásvételi szerződés

7. ajándékozási szerződés díja

8. végrendelet készítése

9. adásvételi szerződés ügyvédi díja

 

szerkeszthető kölcsönszerződés, házassági vagyonjogi szerződés, haszonélvezeti jog számítása, ingatlan ajándékozási szerződés haszonélvezeti joggal, ingatlanos ügyvéd, lakás adásvételi szerződés, ajándékozási szerződés díja, végrendelet készítése, adásvételi szerződés ügyvédi díja

Szólj hozzá

amelyeket bárki használhat házassági vagyonjogi szerződés szerkeszthető kölcsönszerződés haszonélvezeti jog számítása ingatlanos ügyvéd adásvételi szerződés ügyvédi díja lakás adásvételi szerződés ajándékozási szerződés díja végrendelet készítése ingatlan ajándékozási szerződés haszonélvezeti joggal Asztali számítógépes tippek és tanácsok