2021. okt 29.

Lanyhának érzi magát? Fejtse ki magát ezeknek a tippeknek a segítségével

írta: JozsFm
Lanyhának érzi magát? Fejtse ki magát ezeknek a tippeknek a segítségével

Lanyhának érzi magát? Fejtse ki magát ezeknek a tippeknek a segítségével

Előbb-utóbb az emberek kezdik felismerni, hogy a mozgásszegény életmód nem nekik való. Ezután keresnek egy fitneszprogramot, de olyan sok választási lehetőség áll rendelkezésre, hogy túlságosan nehéz lehet egy bizonyos étrendet választani. Szerencsére ebben a cikkben néhány fitnesztipp található, amelyeket be kell tartania, miközben a tökéletes fitneszprogramot keresi.

Ha jógával szeretne formába lendülni, kemény felületen végezze a jóganyújtásokat és pózokat. A puha padlón végzett gyakorlás ízületi sérülésekhez vezethet, és felboríthatja az egyensúlyát, ami csökkenti a jógagyakorlatok hatékonyságát. Az elterjedt gyakorlat fordítottjaként kemény, sima anyagot helyezhet egy puha szőnyegre, hogy ideális jógafelületet alakítson ki.

Amikor elkezd egy fitneszrutint, lassan kezdje el. Ha nagy intenzitással próbál kezdeni, nagy eséllyel gyorsan kiég, és abbahagyja a közös edzést. Az is előfordulhat, hogy megsérülhet, ha olyasmit csinál, amire a teste nem áll készen, és akkor lehetetlenné válik az edzés.

Ossza meg gyakorlatait több kis alkalomra a nap folyamán. Elfoglaltsága miatt nehézségekbe ütközhet, ha egy órát szán edzésre. Ha azonban ezt a nap folyamán kisebb alkalmakra bontja, akkor ugyanazt az előnyt kapja, mint egy hosszú alkalom által. Még a ház körüli munkákat is edzésrutinná lehet tenni.

Ha teheti, reggel először gyakoroljon. Ez felpörgeti az anyagcserét a nap folyamán. Lassúnak érzi magát délelőtt vagy délután közepén? Álljon fel bármiből, amit csinál, és sétáljon 10-15 percet. Igyon egy pár üveg vizet, miközben edz. Ne ragadja meg azt a cukorkát!!!

Ne korlátozza magát a beltéri edzésre. Minden évszak nagyszerű lehetőségeket kínálhat a kinti mozgásra. Próbáljon meg nyáron strandolni, és röplabdázni a barátaival. A helyi túrák mindig csodálatos lehetőséget kínálnak ősszel. A síelés és a snowboardozás komoly kalóriákat égethet el télen.

A szánkó kalapács gyakorlatok egy másik módja az edzésnek és az erőnlét megőrzésének, miközben jó kivezetést biztosítanak a stressznek. Ha egy kalapáccsal egy nagy gumiabroncshoz üti, úgy megmozgatja a felsőtestét, amihez valószínűleg nincs is hozzászokva. Ez a testet érő sokk javítja az erőnlétet.

Ha azonnali eredményeket szeretne elérni az edzési rutinból, próbáljon meg köredzést végezni. Ez a technika egy sor gyors mozgást foglal magában a különböző gyakorlatok között, pihenő szünet nélkül. Lehet, hogy a guggolástól a fekvőtámaszon át az ugrásos emelőkig. A köredzés segítségével zsírt égethet el, miközben erősíti az izmokat, így gyorsabb eredményeket érhet el.

Egy nagyszerű tipp az edzések motivációjának megőrzéséhez, ha előre fizet az edzőnek. Ha fizetett, akkor hajlamosabb lesz az edzések folytatására. Nem akarja pazarolni a pénzét, de nem fogja követni. Mivel az edzőnek már fizetett, ez okot ad arra, hogy elmenjen edzeni.

Erősítse meg szívét aerobikkal. Az aerob gyakorlatok, mint a futás, csökkenthetik a nyugalmi pulzusszámot. Ez jó, mert ez annak a jele, hogy a szív hatékonyabbá és erősebbé vált a vér pumpálásában a testben. Ahogy edzettségi szintje nő, a nyugalmi pulzusszáma csökken.

Használja ezeket a tippeket, hogy elkezdje elérni fitneszcéljait, még akkor is, ha még nem döntötte el, hogy végül melyik fitneszprogramot választja. A fittség megszerzése érdemes cél, és minél hamarabb kezdi el, annál hamarabb fogja látni a kívánt eredményeket. Kezdje el még ma, és a többi már egyszerű lesz.

Szólj hozzá

Lanyhának érzi magát? Fejtse ki magát ezeknek a tippeknek a segítségével