2021. jún 28.

A szükséges személyes fejlesztési mutatók megtalálása

írta: JozsFm
A szükséges személyes fejlesztési mutatók megtalálása

A szükséges személyes fejlesztési mutatók megtalálása

Ahogy az emberek öregszenek és érlelődni kezdenek, gyakran arra törekszenek, hogy javítsanak életük bizonyos területein, amelyeket nem találnak kielégítőnek. Az anyagi segítségtől az érzelmi és a fizikai szükségletekig az önsegítő technikák és programok egyre népszerűbbek. Az alábbi tippek minden lényeges információt megadnak az élete javításához, függetlenül attól, hogy melyik rész hiányzik.

Egy dolog, amelyet megfontolhat, amikor önmagát, karrierjét, perspektíváit és kilátásait szeretné javítani, az az, hogy az életet magának élje meg! Ne vegye fontolóra, hogy mások mit akarnak öntől, mondani vagy cselekedni, mivel ez oly sok szinten gátolja saját egyéni növekedését.

Az, hogy hatékonyan tudja kezelni az idejét, óriási szerepet játszik abban, hogy mennyire sikerül javítania önmagát és életét. A szervezettség megőrzése azért fontos, mert minél erősebb a terve, annál kevesebbet  kell letérnie a pályáról, és annál kevesebb kifogást tud majd találni.

Nem haladhat a személyes fejlődés tekintetében, ha nem vázolt fel egy célt vagy célkitűzést. Például lehet, hogy fogyni akar. Látható cél nélkül szinte lehetetlen haladni, vagy úgy érezni, hogy halad. Szóval, állapítson meg most egy célt.

Ne elégedjen meg azzal, hogy nap mint nap félelemben él. Fedezze fel félelmeit, majd keresse meg a félelmének közvetlen okait. Csak azoknak a félelmeknek a megválaszolásához kezdjen, amelyek visszatartják vagy nincs racionális oka. Ha szembesül az ember félelmeivel, óriási teher szabadulhat fel a válláról.

Valljuk be, a körülöttünk lévő világ napról napra egyre gyorsabban mozog. Dönthet úgy, hogy belekerül a versenybe, vagy választhatja a saját céljainak és vágyainak megfelelő tempót. Elég nehéz dolog elérni, de kezdje azzal, hogy gondolkodjon az irányítás átvételének módjain.

Tegyen egy lépést a szorongás gyógyítására azzal, hogy elmegy egy barátjával egy filmre. Ez egy jó módszer arra, hogy kiszorítsa magát a komfortzónájából. Barátságos lehet a barátjával a film előtt és után, és idegenek közelében kell lennie, de nem kell túlzottan szociálisnak lennie és feltöltődhet a film alatt. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy megszokja magát abban, hogy sok más ember környezetében tartózkodjon.

Egy jó önsegítő tipp a kapcsolatok javításához az, hogy felhívja, elküldi e-mailben vagy küld egy SMS-t egy régi barátjának, akivel már nem volt kapcsolatban. Új kapcsolat létrehozása nehéz lehet, de a régi felélesztése nagyszerű alternatíva lehet. Mivel már ismeri a barátját, rengeteg beszélgetnivalója lesz.

Az élete vagy önmaga javítására való törekvés sok emberben közös cél. Míg egyes problémákat könnyebb orvosolni, mint másokat, bármely helyzet javulhat a megfelelő típusú önsegítéssel. Amint a fenti tippek megmutatták, sokféle lépést tehet, hogy életét kifizetődőbbé és teljesebbé tegye.

Szólj hozzá

A szükséges személyes fejlesztési mutatók megtalálása