2017. dec 16.

Szőnyegtisztítás és online marketing

írta: JozsFm
Szőnyegtisztítás és online marketing

Szőnyegtisztítás – hasznos –e, vagy felesleges tennivaló?

A takarításnak van egy olyan mozzanata, amelyről még a nagyon alapos, tip-top háziasszonyok és urak is hajlamosak elfelejtkezni, ez pedig mi más is lehetne, mint a szőnyegtisztítás. Hol van már az az idő, amikor azt láttuk, hogy rendszeresen porolták a szőnyegeket. A mai generációnak már fogalma sincs, arról, hogy vajon mik is lehettek azok a fura vasszerkezetek, amelyeket leginkább lakótelepeken láthattunk.

De már az idősebb generáció is azt gondolja, hogy a porszívók megjelenésével a szőnyegtisztítás problémája megoldottnak tekinthető. Mindaddig, amíg valami nagyon makacs szennyeződés nem kerül a szőnyegre, addig nagyon kevés embernek jut eszébe, hogy ahhoz, hogy otthonunk valóban tiszta legyen, kiemelt figyelmet fordítson a szőnyegének.

szőnyegtisztítás és kárpittisztítás Budapest

Sokan úgy gondolják, hogy az egyszerű porszívózás elegendő, mindaddig nem foglalkoznak vele, figyelmen kívül hagyják, amíg nem allergiás valaki, vagy állatot tart melynek szőre megül a szőnyegben, szaga beívódik. A szőnyegtisztítás fontossága azért is szorul háttérbe, mert sajnos ezeknek a tárgyaknak a tisztítása elég körülményes, nem lehet olyan egyszerűen átmosni, minta függönyöket, vagy mint a ruhákat, hogy csak berakom a mosógépbe és már kész is!

Az ilyesmiktől legtöbbször az emberek igyekeznek megkímélni magukat. De gondoljunk csak bele, hogy valójában az évek alatt mennyi piszok, poratka, szennyeződés rakódhatott a rétegekbe, ahonnan a legmodernebb porszívók sem képesek kiszippantani, kitisztítani.

Ami azt illeti a látható szennyeződések, melyek többnyire nem jelentenek egészségügyi problémát, nagyon sokat rontanak az esztétikai látványon, azon, ahogy a szőnyeg és a szoba, amiben található, hogy néz ki. Ha odafigyelünk a részletekre, sokkal szebb és igényesebb otthont alakíthatunk ki.

A szőnyegtisztítás kerületenként is most már rendelkezésre áll.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy olyannyira féltsük szőnyegeinket, hogy használni se merjük, mint például az az apuka, aki a gyermeke zsúrján, nem engedte be a gyerekeket a nappaliba, nehogy összepiszkolják a szőnyeget. Sőt az édesapa lánya a mindennapokban is félve lépett a szőnyegre. (Véleményem szerint ez már az a kategória, amikor átesünk a ló túl oldalára. A használati tárgyaink, mint ahogy a nevükben is bent van, azért vannak, hogy használjuk őket.

Nyilván mindenkinek, és így egy gyermeknek is meg kell tanulnia, hogy mivel miként bánjon, mint például, hogy egy dísztárgyhoz óvatosan kell nyúlnunk, mindezt ésszerű keretek közt kell tennünk, és ez elsősorban a szülők, nagyszülők felelőssége. Tudni kell, azokat a határokat kezelni, amivel még nem okozunk egy gyermeknek lelki törést, mindazért, mert valamilyen használati tárgyban kárt okozott.)

De térjünk vissza az apukához, aki annyira féltette a szőnyegét, sem ő, sem pedig az anyuka soha egyetlen egyszer sem tisztították/ tisztíttatták a szőnyegüket, még csak fel sem merült bennük a gondolat. Bármennyire is féltették szőnyegüket, nem tudták, hogy egy véletlenül kifröccsent tea foltjának nem kell örökre éktelenkednie a szőnyegen.

Manapság már több módja is van a szőnyegtisztításnak. A jól bevált házi praktikák és csodaszerek, mint az ecet, szódabikarbóna, só mellett, vannak kimondottan erre a célra kifejlesztett termékek (ezen termékeknél célszerű megvizsgálnunk a hatóanyagokat, a velük szemben fellépő allergén reakciók végett). Azonban a szőnyegporolást továbbra is célszerű alkalmazni, és évente néhány alkalommal érdemes takarítógépet bérelnünk, vagy szőnyegtisztítással foglalkozó céget megbíznunk.

Ezek közt a cégek közt is egyre több olyat találunk, akik környezettudatos, környezetkímélő, bio szerekkel dolgoznak. Azonban kisebb méretű szőnyegeinket mi magunk is, persze, csak ha azok nem kényes darabok átmoshatunk kímélő programmal a mosógépben, vagy simán csak kézzel. Némely szőnyeg a tisztítás után teljesen újjászületik. Érdemes tehát ezek után a takarítás ezen elemére is kiemelt figyelmet fordítanunk.  

Online marketing Partner

Az online marketing 101 keresőmarketing ügynökség.

Szólj hozzá

online marketing kárpittisztítás szőnyegisztítás