2017. júl 18.

Helyszíni szőnyegtisztítás, kárpittisztítás

írta: JozsFm
Helyszíni szőnyegtisztítás, kárpittisztítás

Helyszíni padlószőnyeg tisztítás, és kárpittisztítás

Rengeteg tisztítási módszert kipróbált már? Mindezt több ezer forintért? Ehhez kárpittisztító gépeket is bérelt? Órákat dolgozott, és úgy érezte fizikailag megterhelő Önnek, a kívánt végeredményt pedig nem érte el?

Mindezért ne Önmagát hibáztassa, mert nem Ön tehet róla! Jelenleg a piacon kapható, agyonreklámozott szőnyegtisztító, kárpittisztító, és folttisztító szerekkel, ez nem fog sikerülni. Hiába rendelkezik kárpittisztítónak nevezett géppel, azzal nem fogja tudni se étel, se ital, se egyéb foltokat tökéletesen eltüntetni. Ugyanis nem a gépe fogja a csodát tenni, hanem azok a speciális szerek, amelyek a speciális foltok hatékony eltüntetésére lettek kifejlesztve. Ehhez társulnia kell évtizedes tapasztalatnak, hogy mit lehet és mit tilos tenni a szövetekkel és foltokkal.

Könnyen előfordulhat, hogy halványabban látszik egy egy folt, vagy a bútorkárpit látszódik tisztábbnak, ha elértünk egyáltalán valami látható eredményt, de ez csak úgynevezett "optikai csalódás" amit semmiképpen sem lehet nevezni profi szőnyegtisztításnak, kárpittisztításnak. Ugyanis amikor Ön a kárpitra tesz valamilyen szert, és például szivaccsal elkezdi dörzsölni, az nem fog egykönnyen eltűnni, valamint elpárologni a levegőben, hanem felhígul, szétterül az anyagban, és így úgy tűnhet mintha teljesen sikerült volna eltüntetnünk. Idővel a sokadik házilagos kárpittisztítás során, a felhígult szennyeződésekkel telítődik fel a szövet, és már el sem lehet tüntetni a foltokat. Ezután csak reménykedni tudunk abban, hogy nem okoztunk maradandó károsodást, a különböző szájról-szájra terjedő, kárpittisztító szerek, házi praktikákkal. 

karpittisztitas_budapest

A következő esetek szoktak előfordulni:
Bízik a tulajdonos a látott reklámban. Elhiszi, hogy bárki, tapasztalat és szakértelem nélkül is, meg tudja tisztítani bútorát azzal, hogy ráöntötte a vegyszert a kanapé ülőfelületének a közepére. Mit érünk el ezzel? Azt, hogy lesz egy nagy fehér foltunk. Mindez azért, mert nem tudjuk, miként kell a különféle kárpitokkal bánni, és hogy annak a vegyszernek milyen mellékhatásai lehetnek. Sajnos sok esetben maradandó károsodást okoznak a tulajdonosok, a sokszoros próbálkozásaikkal. Van amikor még helyre tudjuk hozni amit elrontottunk az ügyeskedéssel, de ha megsérül a szövet festése, az már sajnos helyre hozhatatlan.
A kárpittisztítás nagyon fontos alapszabály az, használt bútoron sosem tisztítunk foltot, csak telibe az egészet!

Szólj hozzá